Zelena zaštitna folija za zaštitu okoliša u osnovni ambalažni film

- May 07, 2020-

Plastika kao glavni materijal za pakiranje neizbježan je trend, a njegov će razvoj znatno premašiti ostale tradicionalne materijale za pakiranje. Proizvodnja cementa, gnojiva i građevinskih materijala u China&zauzima prvo mjesto u svijetu, a proizvodnja ekonomskih stupova poput mineralnih proizvoda i rasutih hemijskih proizvoda također je u prvom planu u svijetu. Oboje imaju veliku potražnju za ambalažnim proizvodima poput kompozitnih filmova i folija za pakovanje. Prva zemlja proizvodnje, sa godišnjom proizvodnjom od gotovo 500 miliona tona, širokog spektra folija za plastičnu ambalažu, koja je trenutno glavna proizvodnja i upotreba BOPP filma za pakovanje, BOPET filma, CPP filma, koji se uglavnom koristi u tekstilu, hrani, farmaceutskim proizvodima, duvanu , kozmetika i pakovanje audio i video proizvoda.


Među plastičnim ambalažnim materijalima najviše se povećala tržišna potražnja za filmskim materijalima, čineći oko 46% ukupne količine plastičnih ambalažnih materijala. Plastična ambalažna folija uglavnom uključuje: termoskupljajuću ambalažnu foliju, namotanu ambalažnu foliju, aseptičnu ambalažu za hranu, foliju za čuvanje svježeg voća i povrća, tečnu ambalažnu foliju itd. Stalnim poboljšanjem nivoa opreme plastike China' filmske industrije, neki su dostigli napredni nivo razvijenih zemalja, a pojavili su se i brojni novi proizvodi. Dvoosno orijentirani film kao kompozitna podloga za pakiranje ne samo da prevlada dugoročnu uvoznu situaciju, već sada izvozi oko 300.000 tona i zaradi više od 3 milijarde američkih dolara. Broj preduzeća za proizvodnju ambalažnog filma na kineskoj skali se brzo razvijao i trenutno je dostigao 2.240, među kojima su se pojavila brojna vodeća preduzeća u industriji koja igraju ključnu ulogu u ovoj industriji.


Domaća industrija zaštitnog filma od PE postigla je veliki napredak u smanjenju zagađenja otpadom. Postupnom primjenom domaćih propisa o zaštiti okoliša, ove godine će se postići veći napredak. U skladu s tim, njegovo ozelenjavanje je takođe postalo jedan od važnih razvojnih trendova. Trenutno ne postoji potpuno jedinstvena definicija zelene ambalaže, koja se može reciklirati i ponovo koristiti ili razgraditi i oštetiti, a naziva se odgovarajuća ambalaža koja ne nanosi štetu ljudskom tijelu i okolišu tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda. zelena ambalaža. Zeleni zaštitni film za zaštitu okoliša jedan je od njih.


Najvažnije značenje zelene ambalaže je zaštita okoliša, ali ima i značenje regeneracije resursa. Upotreba toplotno zaptivajućeg rastezljivog filma i laka može značajno smanjiti količinu materijala, a široko se koristi u pakiranju sladoleda s hladnim pićima. Zaštitni film uspješno je smanjio debljinu cijelog filma za pakiranje upotrebom metalocenskih poliolefina visoke čvrstoće. Pojava prekomjernog pakiranja također se postepeno smanjuje. Tehnologije i oprema za koekstrudiranje kompozita također postaju sve popularnije, što rješava preciznu kontrolu svakog sloja. Problem debljine filma. Debljina skupocjenog zaštitnog sloja može se kontrolirati da bude vrlo tanka, dok se performanse očuvanja svježine poboljšavaju višestruko ili čak desetke puta. Kina PE&zaštitna folija se brzo razvijala, a snažno je promovirala napredak prehrambene, dnevne hemijske i farmaceutske industrije. Napredak ovih industrija zauzvrat je dodatno stimulirao potražnju na tržištu.


Utjecajem vala zaštite okoliša potrošači postavljaju sve veće zahtjeve na ambalažu proizvoda. Zelena ambalaža uvjet je za razvojni trend međunarodne zaštite okoliša. Zaštitna folija takođe predstavlja trend razvoja industrije ambalaže u raznim zemljama. Jedan je od važnih sadržaja za poboljšanje tržišne konkurentnosti proizvoda i izbjegavanje novih trgovinskih barijera.

13