Karakteristike primjene i proizvoda antistatičkog zaštitnog filma

- May 14, 2020-

Proizvodnja antistatičnog zaštitnog filma zasniva se na primjeni PET zaštitnog filma, a na osnovu PET zaštitnog filma na vrh ljepila dodaje se sloj antistatične tekućine da bi bio uspješan, obično je to doda se antistatički efekt, film će nakon namotavanja izgledati sivo, ali obično će biti prozirni film kad se izvuče da se vidi. Antistatički zaštitni film se obično koristi u tim poljima.

Specifična primjena antistatičkih zaštitnih filmova:

Prvo, antistatički zaštitni film pogodan je za zaslon osjetljiv na dodir mobilnih elektroničkih proizvoda, a koristi se i kao zaštitni film, kao i zaštitni film za staklene leće i površinsku zaštitu različitih vrsta proizvoda za proizvodnju i isporuku ploča ;

Drugo, antistatički zaštitni film obično se koristi u zaštiti površinskih materijala i prevenciji statičkog elektriciteta u procesu proizvodnje FPC-a, PCB-a i elektroničkih komponenata, a istovremeno je i za zaštitu proizvoda. Statički zaštitni filmovi koriste se kao zaštitni proizvodi.

Treće, antistatički zaštitni film obično se pojavljuje u presjeku, ne može ukloniti prašinu, a antistatički zaštitni film također ima izvrsnu funkciju ispisa;

Četvrto, antistatički zaštitni film zaštite mobilnog telefona gumenim zaštitom je zaštita plastičnih dijelova ljuske, površine difuzijskog filma, PORON-a i drugih pjenastih štancanja i drugih aspekata zaštite.

Koje su karakteristike proizvoda antistatičkog zaštitnog filma?

Prvo, antistatički zaštitni film proizvodi se u radionici za pročišćavanje u rasponu od ≤1000. To je učinjeno kako bi proizvod mogao imati izvrstan izgled.

Drugo, antistatički zaštitni film od mušica izuzetno je čist i ima izvrsnu prozirnost i dobru vremensku otpornost.

Treće, antistatički zaštitni film obično se relativno lako ljušti, a nakon slijepljenja neće ostati ostataka, a nema ni traga ni zagađenja malim molekulama.

Četvrto, površina antistatičkog zaštitnog filma je antistatička 10 (6-9) Ω, a napon trenja razdvajanja ≤100V statičko rasipanje je unutar raspona podataka ≤0,8S.

Peto, antistatički zaštitni film može efikasno spriječiti da proizvod upije prašinu i čestice u zraku, što će smanjiti štetu na mikroelektronskim uređajima uzrokovanu statičkim elektricitetom.

32